ПОЛИТИКА ЗА приватност - СТОУФВИЛ ХОНДА

Вашата приватност е важна за Штуфвил Хонда („ние“, „наши“ или „нас“ во оваа изјава). Како дел од производите и услугите што ви ги даваме, ќе треба да собираме, одржуваме, користиме, откриваме, комбинираме и на друг начин ќе ги обработуваме вашите лични информации, а исто така може да ги споделиме овие информации меѓу нас, нашите филијали и одредени даватели на услуги, вклучувајќи ја и Хонда Канада АД и Фондациски услуги на Хонда, за различни цели што може да вклучуваат, како што е утврдено поцелосно во Дел 5: (з) пополнување на вашата апликација за кредит, вклучително и проверка на вашите информации; (ii) завршување на вашата трансакција за набавка, финансии, закуп или поправка; (iii) управување со договори и администрација, вклучително и водење евиденција за правни и сметководствени цели; (iv) одговарање на прашања и барања на клиенти или потенцијални клиенти; (v) одржување на вашата гаранција, услуги за клиенти и евиденција за поправка; (vi) спроведување истражување на пазарот (вклучително и подобро разбирање на нашите клиенти и потенцијални клиенти), услуги за клиенти и кампањи за потсетување, како што е применливо; (vii) обезбедување информации за маркетинг; (viii) други применливи цели опишани во нашата Политика за приватност достапна на https://mystouffvillehonda.com/privacy-policy/ или во моментот кога собираме информации од вас; и (viii) други цели потребни или дозволени со закон. Можете да контактирате со нас на 1-877 673-7348 ако сакате да ја повлечете вашата согласност за овие употреби (подлежат на законски или договорни ограничувања) или на друг начин да ги ажурирате или поправите вашите лични информации. Признавате дека во некои случаи, вашите лични информации може да бидат откриени, обработени или складирани надвор од Канада, и затоа можат да бидат достапни на владините власти според законските наредби и законите што се применуваат таму.

Форми и интерактивност

Личните информации што ги собираме доаѓаат од формуларите што ги пополнувате и преку интерактивност помеѓу вас и нашата веб-страница. Можеме да користиме лични информации за да контактираме со трета страна на начини да ги потврдиме собраните лични и финансиски информации, да направиме кредитна апликација до финансиски институции, да понудиме промоции, да ве контактираме или да составиме статистика.

Пријавете датотеки и колачиња

Ние собираме одредени информации преку датотеки за евиденција и колачиња. Овие информации се главно следниве: IP адреса, оперативен систем, посетени страници и пребарувања, часови и денови на поврзување. Дадените информации се само за статистички цели и не го откриваат вашиот идентитет на кој било начин. Овие колачиња и датотеки за евиденција не собираат информации што можат да се препознаат.

Споделување на лични информации

Со ваша дозвола, Stouffville Honda ќе ви ги испрати релевантните информации за неговите промоции, нејзините партнери или трети страни, вклучувајќи информации за нови производи и услуги на овие партнери. Ние ќе ги примениме потребните средства за да се осигураме дека нема да добиете несакана пошта. Ако не сакате вашите лични информации да бидат откриени на трети страни, можно е да не дозволите во секое време после тоа.

безбедност

Личните информации што ги собираме се одржуваат во безбедна средина. Од поединци во нашата услуга се бара да ја почитуваат доверливоста на вашите лични информации. За да ја осигураме безбедноста на вашите лични информации, ги користиме следниве мерки: SSL (слој на безбедни приклучоци), управување со пристап, проект за корисник / лозинка, бекап на податоци и заштитени allидови. Ние исто така сме посветени на одржување на висок степен на доверливост со вклучување на најновите технолошки иновации за да се обезбеди доверливост на вашите трансакции.

Надворешни врски

Оваа веб-страница содржи врски до други страници. Stouffville Honda и DealerCity.ca не се одговорни за политиките за приватност или содржината на ваквите веб-страници. За да се обезбеди заштита на вашите лични информации, препорачуваме да ја разгледате политиката за приватност на која било страница на која пристапувате преку врска Stouffville Hondaвеб-страница.

Пристап до веб-страница

Оваа веб-страница е хостирана на сервери лоцирани во Канада. Затоа, вашата врска ќе биде преку сервери лоцирани во Канада. Сите лични информации што ги давате за време на вашата посета, ќе бидат обработени и зачувани на нашиот веб-сервер и на другите наши внатрешни системи лоцирани во Канада.

Лозинка

Записот за лични податоци создаден кога се регистрирате Stouffville Honda е достапен само преку единствена лозинка поврзана со неа. За да го заштитите интегритетот на личните информации содржани на оваа веб-страница, не смеете на кој било начин да им ја откривате вашата лозинка на трети лица.

Јавни форуми

Стоуфвил Хонда веб-страницата може да им обезбеди на своите корисници блогови, форуми, табли за пораки и / или други групи. Забележете дека освен ако не е поинаку наведено, сите информации откриени во овие области стануваат јавни. Затоа, мора да бидете будни кога ќе изберете да откриете информации во овие области.

Политиката за приватност е предмет на промени

Го задржуваме правото да ја измениме и ажурираме во секое време оваа политика за приватност кога сметаме дека е соодветно. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате нашата политика за приватност за да бидете сигурни дека сте свесни за промените што можевме да ги направиме.

Ве молиме контактирајте не за какви било прашања во врска со оваа политика за приватност или практиките на оваа веб-страница.